چنگالی لرستان یکی از لذیذ ترین چنگالی های ایرانی است .
به گزارش اترک ، چنگالی لرستانی یک غذای ساده و لذیذ است که از گذشته های بسیار دور در منطقه لرستان رایج بوده است .
این غذا بیشتر مختص عشایر و روستاییان این استان مهمان دوست بوده است . هر گاه فرد یا افرادی از شهرهای دور و نزدیک به منزل عشایر و روستاییان این استان می رفتند و هنوز زمان صرف ناهار یا شام نرسیده بود ، میزبان برای عزیز داشتن مهمان خود ، چنگالی درست می کرد و از آنها پذیرایی می کردند.
گذشته از آن ، آنها برای پذیرایی از این مهمانان ، از دوغ و کره و ماست محلی تا قبل از زمان صرف وعده های اصلی غذا استفاده می کردند .
طرز تهیه چنگالی لرستان :
مواد لازم :
آرد 3 پیمانه
نمک مقدار کمی
آب به میزان لازم
روغن حیوانی یک پیمانه
شکر یک پیمانه
طرز تهیه :
ابتدا نمک را به آرد اضافه می کنیم . سپس آرام آرام به مواد آب را می افزاییم تا یک خمیر نسبتا شل به دست آید . خمیر باید همچون ماست شل باشد .
ساج (سینی مخصوص پخت نان محلی در لرستان) را روی آتش قرار می دهیم وقتی که داغ شد ، با یک لیوان یا ملاقه مقداری از خمیر را برداشته و روی ساج می ریزیم و سریع آن را پهن می کنیم .
بعد از آن که یک طرف نان پخته شد ، آن را بر می گردانیم تا طرف دیگر نان هم پخته شود . وقتی که نان آماده شد ، آن را روی یک سینی قرار می دهیم و 2 قاشق غذاخوری روغن حیوانی روی آن می ریزیم و سپس به مقدار دلخواه روی نان، شکر می پاشیم.
در این حالت نان و روغن و شکر را به هم می مالیم تا خوب با هم مخلوط شود.نان آماده شده ما تکه تکه شده و به همین خاطر به آن چنگالی می گویند چرا که باید آن را با دست چنگ زد.
امیدواریم از خوردن نان چنگالی لرستان لذت ببرید.
مرادیانی خبرنگار سایت راه اترک