یک متخصص سرطان خون گفت: زنانی که صاحب فرزند نمیشوند یا سن بارداریشان را به تاخیر میاندازند، بیشتر از سایر زنان در معرض ابتلا به سرطان رحم قرار دارند.
به گزارش اترک به نقل از ایسنا، یک متخصص سرطان خون گفت: زنانی که صاحب فرزند نمیشوند یا سن بارداریشان را به تاخیر میاندازند، بیشتر از سایر زنان در معرض ابتلا به سرطان رحم قرار دارند.
دکتر فرشاد سید طاهر گفت : تغییر در الگوی مادر شدن از جمله عوامل تاثیرگذار بر افزایش قابل توجه بروز انواع سرطانها در دهه گذشته بوده است.
وی افزود: نرخ ابتلا به سرطان رحم در طول دهه گذشته تا ۲۵ درصد افزایش یافته و در حال حاضر سالانه هشت هزار و ۷۰۰ مورد ابتلای جدید در کشور گزارش میشود. اما یافتهها حاکی از آن است که ریسک بروز این بیماری در زنانی که هرگز بچهدار نشدهاند، سه برابر بیشتر است.
سید طاهر تصریح کرد: سبک زندگی از جمله چاقی، سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و نداشتن فرزند از عوامل تاثیرگذار بر افزایش ۱۲ درصدی انواع بیماریهای متفاوت در زنان است.
این متخصص سرطان خون خاطرنشان کرد: تحقیقات بیشتر نشان میدهد که سرعت شیوع برخی از سرطانهای مرتبط با سبک زندگی مدرن به سرعت در حال افزایش است؛ به طوری که نرخ ابتلا به سرطان کبد نسبت به دهه گذشته ۵۹ درصد افزایش داشته که عمدتا ناشی از مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و چاقی بیش از اندازه است. نرخ ابتلا به سرطان پوست بدخیم هم تا ۵۴ درصد افزایش یافته که بیشتر ناشی از گذراندن تعطیلات در کنار ساحل و زیر نور شدید آفتاب است.
وی افزود: در مورد سرطان رحم هم نرخ ابتلا به آن در بین سالهای ۲۰۰۳تا۲۰۰۱ ، ۲۳ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بود که در سالهای ۲۰۱۳ تا۲۰۱۱ به ۲۹ نفر در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافته است و در حال حاضر چهارمین سرطان مرگبار در بین زنان بعد از سرطان سینه، روده و ریه محسوب میشود.
سیدطاهر ادامه داد: نرخ ابتلا به سرطان سینه هم در طول دهه گذشته هشت درصد افزایش داشته است و ریسک ابتلا به این بیماری در زنانی که بچهدار نشدهاند و هرگز به کودک شیر ندادهاند به مراتب بیشتر است. البته ابتلا به این بیماری با سیگار کشیدن، چاقی و مصرف الکل هم مرتبط است. داشتن فرزند کمتر یا تاخیر در سن بارداری با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه و رحم ارتباط دارد.
این متخصص سرطان خون خاطرنشان کرد: هورمون استروژن موجب رشد تومور میشود و از آنجا که سطح این هورمون در طول دوره بارداری و شیردهی کاهش مییابد، احتمال رشد تومور هم کاهش مییابد. از طرف دیگر سطح پروژسترون در طول بارداری افزایش مییابد، هورمونی که از نظر محققان، عامل محافظ در مقابل ابتلا به سرطان است.
انتهای پیام/