بعضي از انواع درد معده علامت جدي بيماري خاصي نيست و به سرعت از بين مي رود. با اين حال بروز اين نوع اختلالات گوارشي گاه باعث نگراني بيماران و اطرافيان مي شود.
به گزارش اترک به نقل از آخرین نیوز:
دراين مطلب به نقل از«Prevention» به چند نوع علامت معده درد اشاره شده است که به شما کمک مي کند دردهاي معمولي معده را از مشکلات جدي آن تشخيص دهيد.
صداي پيچ دار در قسمت مرکزي معده که با غذا خوردن بدتر مي شود و با رفتن به دستشويي تسکين پيدا مي کند.اين درد ممکن است جزو علايم سندروم روده تحريک پذير باشد در اين حالت سيستم گوارش به غذايي که از آن عبور مي کند حساسيت پيدا مي کند.در اغلب موارد، علت اين سندروم مصرف مواد غذايي يا نوشيدني تحريک کننده است که پزشکان پرهيز از آن را توصيه مي کنند اما درصورت وخيم تر شدن وضعيت جسمي بهتر است به پزشک مراجعه کنيد. علايمي نظير وجود خون در مدفوع، کاهش ناگهاني وزن و تغييرات مداوم در اجابت مزاج را جدي بگيريد. زيرا اين علايم ممکن است نشانه سرطان روده باشد. ظاهر شدن ناگهاني علايم همراه با تب، استفراغ و اسهال ممکن است به دليل مسموميت غذايي باشد.
در اين حالت بهتر است کمي آب بنوشيد و دراز بکشيد.
درد قسمت تحتاني معده که با رفتن به دستشويي آرام مي شود و اغلب اسهال با خون ديده مي شود.اين درد در بيشتر موارد جزو علايم کوليت است. اين بيماري زماني رخ مي دهد که برجستگي ديواره روده عفوني مي شود. در صورت شدت پيدا کردن علايم يا همراه بودن آن با تب به پزشک مراجعه کنيد زيرا احتمال عفونت حاد وجود دارد. در خانم ها نيز اگر اين احساس درد تا ناحيه لگن ادامه يابد و به مدت ۲ هفته طول بکشد و همراه با کاهش وزن باشد، مراجعه به پزشک ضروري است تا از نظر ابتلا به فيبروز، آندومتريوز يا سرطان تخمدان و رحم معاينه شوند.
درد در ناحيه زير يا پشت جناغ سينه که با گرسنه شدن وخيم تر مي شود گاهي نيز همراه با حالت تهوع است که، اغلب هنگام شب رخ مي دهد: ورم معده، نوعي التهاب ديواره معده است که بر اثر استفراغ، مصرف زياد آسپرين، و... به وجود مي آيد. اين درد با پرهيز از مصرف مواد غذايي پرادويه از بين مي رود. اما اگر درد به مدت بيش از ۲ هفته ادامه پيدا کرد و اشتهاي فرد کم شد بايد به پزشک مراجعه کرد زيرا احتمال زخم معده يا سرطان وجود دارد.
درد در قسمت بالاي معده يا مري:سوزش سردل با راه يافتن اسيد گوارشي به داخل جداره حساس مري ايجاد مي شود. مصرف قرص هاي ضد اسيد و پرهيز از مصرف غذاهاي سنگين مفيد است. اگر درد داريد و به سختي غذا را مي بلعيد اين علايم را جدي بگيريد. زيرا اين علايم ممکن است نشانه سرطان باشد. اگر اين درد همراه با کاهش وزن باشد، به پزشک مراجعه کنيد.
احساس ناراحتي و درد در زير دنده ها، بروز درد ناگهاني و شديد به ويژه پس از خوردن غذاهاي چرب و خامه دار: احتمال سنگ در کيسه صفرا وجود دارد. اين سنگ هاي ريز در کيسه صفرا گير مي کند. اين نوع درد بايد فروکش کند اما اگر طول بکشد و همراه با تب باشد بايد به پزشک مراجعه کنيد.اگر به صورت ناگهاني دچار ناراحتي سنگ کيسه صفرا شده ايد، اين احتمال وجود دارد که در آينده نيز به اين ناراحتي دچار شويد. اگر سابقه سنگ کيسه صفرا داريد و يا دچار يرقان و تب بالا شده ايد به پزشک مراجعه کنيد.
درد شديد در پهلو، سمت راست يا چپ بدن:احتمالاً مشکل کليه داريد. اگر تب داريد، ممکن است دچار عفونت کليه شده باشيد. اگر دفع ادرار دشوار است، ممکن است نشانه سنگ کليه باشد.در صورت ابتلا به عفونت کليه، پزشک آنتي بيوتيک و مسکن تجويز مي کند. درد ناشي از سنگ کليه به قدري شديد است که انتقال بيمار به بيمارستان ضرورت پيدا مي کند.اگر اين علايم همراه با وجود خون در ادرار، تب و درد مداوم بيش از ۲ هفته باشد، ممکن است علايم عفونت کليه يا سنگ مثانه باشد.
درد شديد معده که طي ساعت ها به قسمت پايين و سمت راست معده حرکت کند و اغلب نيز همراه با حالت تهوع و تب باشد.اين علايم ممکن است نشانه آپانديسيت باشد، از آن جا که تشخيص دادن آن قدري سخت است بلافاصله به پزشک مراجعه کنيد. در صورت تشخيص شايد نياز به برداشتن اين عضو باشد. اما معده درد و تورم همراه با علايم ذکر شده و ضربان شديد قلب مي تواند نشانه ترکيدن کيسه آپانديسي و التهاب صفاق باشد. بدون معطلي بايد به پزشک مراجعه کنيد.