nankapak

نان کپک زده را دور نریزیم.

به گزارش اترک، يکي از فراوان‌ترين ميکروارگانيسم‌هاي موجود در طبيعت، کپک‌ها هستند که اسکور يا هاگ آنها در تمام محيط‌ها، حتي در هوايي که در آن تنفس مي‌کنيم، وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري آريا،اين هاگ‌ها اگر يک محيط مغذي مانند نان يا ساير مواد غذايي را که گرما و رطوبت مناسبي هم دارند، پيدا کنند، شروع به رشد مي‌کنند و خودشان را به‌صورت تکه‌هاي کپک به ما نشان مي‌دهند. زماني که نان را وقتي هنوز گرم است و رطوبت دارد، داخل نايلون بسته‌بندي مي‌کنيد، شرايط مناسب براي رشد کپک‌ها به‌وجود مي‌آوريد. کپک‌ها، انواع مختلفي دارند؛ برخي از آنها بيماري‌زا هستند و برخي ديگر نه.
تشخيص اينکه کدام نوع کپک‌ها مي‌توانند باعث بروز بيماري شوند، براي مصرف‌کننده عادي ميسر نيست. کپک‌هاي بيماري‌زا، سمي مانند آفلاتوکسين توليد مي‌کنند که براي بدن بسيار خطرناک و مضر است. به‌همين دليل مواد غذايي مايع و کپک‌زده را کاملا دور بريزيد چون از بيماري‌زا بودن يا نبودن کپک‌هايش مطمئن نيستيد. اين در حالي است که اگر نان کپک بزند، مي‌توان قسمت کپک‌زده و بخشي از اطراف کپک را جدا و بقيه آن را مصرف کرد.
نان، جزو خوراکي‌هايي است که مي‌توان به‌سادگي از کپک‌زدن آن جلوگيري کرد. براي اين منظور، بهتر است آن را به اندازه نياز روزانه‌ خريد.
نان مازاد بر نياز را بعد از کمي هوا دادن و خارج شدن گرما و بخار آن، داخل دستمال نخي بپيچيد و آن را براي مدت کوتاه، داخل يخچال نگه‌داريد.
اگر قصد نگهداري طولاني‌مدت از آن را داريد، بايد پس از هوا دادن و خارج شدن رطوبت، نان را بسته‌بندي کنيد و داخل فريزر بگذاريد.

منبع، آریا