havij1

طرز درست کردن شوری مخلوط را در سایت راه اترک بخوانید.

به گزارش راه اترک، طرز تهیه شور مخلوط یا شور گل کلم و هویج در حین سادگی نکاتی داره که رعایت نکردنش در نهایت باعث دلسرد شدنتون از نتیجه کار میشه.

به همین دلیل هستش که خیلیا شور گل کلم رو خودشون درست نمیکنن چون مطمئن نیستن یک شوری درست و حسابی از آب در بیاد.

طرز تهیه شور گل کلم رو به همراه بعضی نکات مهمش با هم مرور می کنیم.

مواد لازم:

گل کلم: ۲ کیلو

هویج: ۱ کیلو

کرفس: ۱ کیلو

خیار: ۱ کیلو

فلفل سبز تند: ۱۰۰ گرم

سیر: ۲ بوته

سبزی معطر: نیم کیلو

نمک: به مقدار لازم

سرکه سفید: به مقدار لازم

havij1

طرز تهیه:

در مرحله اول کلم ها رو درشت خرد می کنیم و بعد از شستن روی پارچه ای می ریزیم تا به خوبی خشک بشن.

هویج ها و کرفس ها رو بعد از شستن به قطعات درشت خرد می کنیم. هویج باید پوست گرفته بشه.

خیارهای قلمی رو برای شور کردن انتخاب کنین و نیازی نیست خیار ها رو خرد کنین به صورت درست در شور استفاده می کنیم.

سبزی های معطر رو بعد از پاک کردن و شستن اجازه بدین تا کاملن خشک بشن و نیازی نیست ریز خردشون کنین.

برای خوش طعم شدن بیشتر شور مخلوط، از برگ های کرفس به همراه سبزی های معطرمون استفاده می کنیم.

سیرها رو پوست گرفته و به صورت درسته در شور استفاده کنین یا در صورت تمایل هر سیر رو ۴ قسمت کنین.

فلفل سبزها رو هم می تونین به صورت درسته در شور بیاندازیم و چند تاشو برای اینکه مزه بیشتری به شور بده لابه لای مواد به صورت نصف شده قرار میدیم.

البته اگر دوست دارین شور تندتری داشته باشین می تونین فلفل های بیشتری رو نصف کنین و در شور مخلوط فوری بیاندازیم.

و اما می رسیم به قسمت آماده سازی شورآب، برای هر یک لیوان آبی که استفاده می کنیم یک قاشق غذاخوری سر پر نمک میریزیم یا برای هر یک لیتر ۴ قاشق غذاخوری نمک میریزیم.

آب رو به همراه نمک روی حرارت قرار میدیم تا به جوش بیاد و بعد از به جوش آمدن سرکه سفید رو بهش اضافه کرده و ۱۰ زمان میدیم تا از حرارت اولیه بیفته.

برای هر یک لیتر آبی که استفاده می کنین نصف لیوان سرکه سفید می ریزیم یا به عبارتی برای هر یک لیوان آب ۲ قاشق غذاخوری سرکه.

همه مواد شور گل کلم رو لایه لایه در ظرف های مناسب می ریزیم، دقت کنین که این ظرف ها باید کاملا تمیز و خشک باشن.

یک لایه سبزی یک لایه گل کلم، هویج و کرفس، چند عدد خیار، فلفل و سیر و دوباره ….

در پایان مخلوط شورآب و سرکه رو روی مواد شور ریخته و درب ظرف رو به خوبی می بندیم و به مدت یک روز در محیط آشپزخانه قرار میدیم.

بعد از این یک روز درب ظرف های شور رو باز کنین اگر نیاز بود باز هم از شورآب روش بریزین تا به خوبی روی مواد رو بپوشونه و بعد به یک جای خنک انتقال بدین.

شور گل کلم و هویج بعد از ۲ هفته آماده مصرف هستش.

 

نکات:

  1. علت کپک زدن شور، خیس بودن مواد شور یا ظرف هستش … پس باید از خشک بودن هر دو مطمئن باشین.
  2. علت لزج شدن آب شور، هوا کشیدن و یا کم نمک بودن شورآب و حتی خیس بودن مواد میتونه باشه.

برای جلوگیری از این اتفاق ها، همیشه در لایه آخر شور از سبزیجات و برگ کرفس استفاده کنین، یعنی با این سبزیجات ورودی ظرف شور رو به خوبی بپوشونین و یک کیسه فریزر روی ظرف بذارین و بعد دربشو محکم ببندین.

  1. زمانی که آب رو روی مواد شور میریزین باید گرم باشه ، یعنی نه به داغی اولش باشه و نه سرد شده باشه … علتش هم اینه که باعث زود رسیدن شور و همین طور ترد شدنش میشه.

برای کسانی که دقیقن میخوان بدونن کی آب رو بریزن: وقتی دمای آب بین ۷۵ تا ۸۵ درجه هستش.

  1. این مقدار از میزان نمک و سرکه در شورآب امتحان شده هستش، اما اگر میخواین شور مخلوط کم نمک تر باشه میتونین برای هر یک لیتر آب از ۳ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنین.
  2. سبزیجات معطر شور شامل جعفری، ترخون، مرزه، شوید و برگ کرفس هستش.
  3. برای کسانی که مشکل فشار خون دارن، میتونن نیم ساعت قبل از مصرف شور گل کلم و هویج رو در آب سرد قرار بدن تا کمی شوری آن گرفته بشه.

منبع: خانومی