saratan

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ساخت داروی گیاهی درمان سرطان پوست شدند.

 به گزارش اترک ، دکتر عبدالرضا حاجی‌پور استاد دانشگاه صنعتی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که گیرنده‌های (پروتئین) متعددی در بدن سرطان‌ها را فعال می‌کنند، گفت: یکی از گیرنده‌های مهم «سیگما2» نام دارد که در صورت سرطانی شدن یک سلول و یا بافتی از بدن، پروتئین «سیگما2» افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به وجود پروتئین های مختلف به نام های سیگما 1، 2 و 3 در بدن انسان افزود: در این راستا به دنبال ترکیبی بودیم که بتواند با پروتئین «سیگما2» بر هم کنش داشته باشد تا بتوان یک داروی ضد سرطان را سنتز کرد.

دکتر حاجی‌پور تصریح کرد:‌از این رو براساس فارماکوفور «سیگما 2» 78 دارو طبیعی و شیمیای طراحی شد اما یکی از داروهای سنتزی 673 برابر با سیگما 2 نسبت به 1 و 3 بیشتر بر هم کنش داشت.

وی با بیان این‌که این دارو بر پایه گیاه «lily corn» دارای خاصیت ضد سرطانی بالایی است، تصریح کرد: همچنین سمیت این دارو نسبت به داروهای موجود در بازار بسیار کم است.

وی در زمینه عملکرد این دارو گفت: بعضی از داروها اجازه ورود به بافت سلول را ندارند، با فعال کردن گیرنده سیگما، یک کانال به نام کانال سدیم در سلول روشن می شود و این دارو با ورود به بافت سلول عملکرد سیگما را متوقف می سازد. در واقع عملکرد اصلی این دارو، خاصیت ضد سرطانی آن است که برای اولین بار در دنیا به آن پرداخته شده است.

برگزیده گروه علوم پایه هجدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی خاطرنشان کرد: این گیاه تا 30 درصد در درمان و تا 70 درصد در تاخیر سرطان‌های مغز، روده بزرگ، سینه و پروستات که دارای رشد بالایی در بدن هستند موثر است.همچنین مطالعه ما نشان داد که این گیاه تا صد درصد در درمان سرطان پوست موثر است.

وی ادامه داد: این داروی گیاهی در آمریکا و هم در ایران فاز کلینیکال تریال را گذرانده است و نتایج نشان داد که استفاده از این داروی گیاهی، در درمان سرطان پوست مؤثر است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این‌که هم اکنون به دنبال کسب مجوز تولید این داروی گیاهی در کشور هستیم، گفت: این دستاورد، تاکنون موفق به ثبت اختراع بین المللی در آمریکا و انتشار یک مقاله در مجله Science در سال 2009 شده و 500 بار به این مقاله ارجاع شده است.