هشت عامل برای ازدواج موفق که رعایت آن می تواند ازدواجی با دوام را به ارمغان بیاورد.
به گزارش راه اترک، ازدواج موفق، آروزی هر زوج جوانی است که به تازگی زندگی مشترک خود را آغاز کرده اند.
ماه پری سارانی، کارشناس برنامه مدارس وجوانان مرکز بهداشت شهرستان مراوه تپه در نوشته زیر به عواملی که رعایت آنها می تواند زندگی باثباتی را برای جوانان به ارمغان بیاورد، اشاره نموده است.
روز یکم ذی الحجه مصادف با سالروز پیوند آسمانی امیر المومنین علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) بعنوان روز ازدواج جوانان و21-13شهریور ماه بعنوان هفته ازدواج جوانان نامگذاری شده است،تا تاکیدی براهمیت و ارزش الگو قرار دادن منش زندگی مولی علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س)برای جوانان باشد.
ازدواج مثل پازلی دوتکه است.تنها مشکل ،این است که احتمال دارد لبه های دوتکه خشن و ناهماهنگ باشند و با یکدیگر خوب جفت نشوند.انسان،موجودی احساساتی است وبیشتر از عقل،احساس به او حکم می کند.او رفتارهای مسالمت جویانه نشان می دهد وامیدوار است خشونت ها و ناملایمات به مرور زمان از میان بروند.
ازدواج سفری است که می تواند زوجین را به افراد بهتر تبدیل کند . زندگی مشترک ممکن است بستری از گل نباشد،اما براستی می توان آغاز آن را زیباترین مقطع زندگی وتداوم آن را زیباترین دوران زندگی نامید .باید با صبر،تلاش ،تعهدو سخت کوشی بستر لازم برای زندگی شاد و ارام را فراهم کنید.
هشت عامل برای ازدواج موفق:
1-تعهد:یکی از راههای نشان دادن تعهد، پذیرش و تایید همسر است.بعد از ازدواج مواردی را که در آنها همسرتان به نظر شما جذاب یا توانا می رسد به او بگویید تا حس خوبی در او ایجاد شود.برای نزدیک شدن به همسرتان بی قید وشرط به اوعشق بورزید.
2- ارتباط: رابطه زوجین با برقراری ارتباط ،زنده است.باید با ارتباط مناسب و ایجاد فضای اعتماد به یکدیگر ،بتدریج موانع یک رابطه ایده ال مثل خواندن ذهن،اصلاح و قطع کردن حرف یا حرف زدن علیه یکدیگر را ازمیان بردارید.
3-حل تعارض: تعارض بخودی خود بد نیست، اما وقتی میزان آن افزایش یابد به بحران تبدیل می شود و نشان می دهد که باید تغییرات گسترده ای در رفتارها وتعاملات بین فردی انجام گیرد تا تحولات مثبتی مانند همدلی و تفاهم ایجاد شود.
4-خلاقیت: از میان بردن روزمرگی خلاقیت را افزایش می دهد و کمک می کند با استفاده از روش های منحصر به فرد و تازه ،رابطه ای جذاب،صمیمانه و عمیق ایجاد شود.
5- همکاری: هر یک از دوهمسر باید به برقراری و استحکام رابطه کمک کنند.مراقبت،قدردانی و تحسین زوجین از یکدیگر، یکی از راههای استحکام رابطه است . روش دیگر، محبت ،هدیه دادن و کمک کردن به همسرتان است.
6- تغییر مدیریت : پس از ازدواج ،همه چیز تغییر می کند.مسلما" شما و همسرتان آدم های گذشته نیستید.در طول سال های مشترک ،مسایل و مشکلات گوناگونی به وجود می آید که می توانید با اموزش و یادگیری ،مطالعه و شرکت در جلسات مشاوره ،روش های کنترل و مهار آن را بیاموزید.
7- روابط اجتماعی: عضویت در یک گروه و تفریحات سالم ضروری است.شما به گروهی حمایت کننده نیاز دارید که می تواند از بین اطرافیان شما انتخاب شوند . شرکت در تفریحات سالم و ورزشهای خانوادگی در ایجاد ثبات خانوادگی و تقویت روحیه و ایجاد شادابی خانوادگی بسیار موثر می باشد.
8- احترام گذاشتن به ارز شهای دینی: یکی از مهمترین مسایلی که می تواند به استحکام و پایداری ازدواج کمک کند ایجاد ارزش های دینی و آموزش آن در خانواده است .اگر بتوانید ارز شهای دینی خود را بدرستی ارائه و آموزش دهید خانواده ای شاد و سالم خواهید داشت.